1 Kasım 2007 Perşembe

2.bölüm : ALIŞVERİŞ CENNETİ : BANGKOK :)

İlk günün akşamı, alışveriş merkezinde yeniden iyice yorulduktan sonra, ertesi gün “Wat” denilen Budist tapınakları gezdik. Altın Budha ve Yatan Budha Tapınaklarında gözlerimize inanamadık. Gerçekten görülmeye değer yerlerdi ikisi de.. Kralın sarayı da ayrı bir güzellikteydi..
Bangkok tam bir alışveriş cenneti. Pazarları bu kadar seven ben ve turumuzdaki herkes, inanması güç ama pazardan bıktık. Artık kolay kolay pazara gider miyim bilmiyorum  Geceleri kurulan ve her türlü sahte malın ( çanta,ayakkabı,t-shirt, ) ve hediyelik eşyanın satıldığı Pat Pong ve Sian Lum gece pazarları. Gündüz kaldığımız otelin etrafındaki çarşılar,dükkanlar… Çin mahallesindeki dükkanlar.. Gökdelenlerdeki alışveriş merkezleri.. Artık içimiz dışımız “ Hello Madaaaaaammm, very chip Madaaaaammmm ” diyen satıcılarla pazarlık yapmakla, “ acaba kazıklandık mı?” “sen ne kadara aldın,nerden aldın” diye sorularla doldu taştı..
Kanal Gezisi gerçekten ilginçti.. Bangkok’u ortadan ikiye bölen pis sarı renkli nehirde, araba motoru takmış teknelerle gezintiye çıkıp, şehri bir de nehirden keşfettik. Halk için bu nehir çok önemli. Çamaşırlarını yıkadıkları,yıkandıkları, hatta dişlerini fırçalayıp yemeklerinde kullandıkları bu garip nehirde, koskoca kertenkeleler ve 1 metre büyüklüğünde balıklar vardı.. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu nehirle ilgili duyduklarımdan sonra, üstüme su sıçradığında, derhal otele gidip banyo yapmak istedim :)))
Şehir içi trafiği de çok ilginç.. Taksiler rengarenk. Ulaşım için daha çok Tuk Tuk tercih ediliyor, tabi pazarlık yapmak kaydı ile  İstanbul’un trafiğine trafik diyenler, bir kez daha düşünsün derim. Ben hayatımda bu kadar yoğun bir trafik görmedim, üstelik gece gündüz hep aynı yoğunlukta.. Ancak bir kez bile bir kaza görmedik, bir kez bile bir kavga görmedik. Bu da Budist yaşam tarzından kaynaklanıyormuş. İnsanlar sadece bugün için yaşıyorlar, yarını asla düşünmüyorlar ve bu nedenle çok rahat bir tarzları var. Gülümsemek, yardım etmek,hizmet etmek,bugün kazandıklarını bugün harcamak onların düsturlarından..
Bir sonraki yazımda, Yüzen Çarşı’dan, Sea Food Restaurant’tan ve biraz da Pattaya’dan bahsedeceğim.. Yani arkası yarın :))))

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Gökben, bizleri de beraberinde gezdirdiğin için teşekkürler,
Sevgiler...