30 Ekim 2007 Salı

KÖPRÜLÜ KANYON..

Fotoğraflı anlatım için bakınız : http://illede.blogcu.com/1296766

Bayramın 2.günü maaile yani, sevgili annelerim ve biricik babamız ile birlikte Köprülü Kanyon'a gitmeye karar verdik.. Malum, Antalya'da yeniyim.Doğanın bu kadar cömert davrandığı yerleri yeni yeni tanıyorum.Meğer eşim ve ailesi de 30 küsur senedir burada olmalarına rağmen, pek fazla gezmemişler buraları. Neyse,çok uzatmayacağım.

Sadece şunu söyleyeyim;Lütfen Antalya'yı sadece "deniz,kum ve güneş"ten ibaret görmeyin!! Köprülü Kanyon'un 2000 yıl öncesine dayanan tarihi ve yaşanmışlığı;doğasının bakir ama vahşi güzelliği ve huzur dolu ortamı görülmeye değer. Üstelik burası Antalya merkezine sadece 1 saat uzaklıkta.. Çok resim vardı,içlerinden en güzellerini seçmekte epey zorlandım doğrusu.En iyisi resimlerle anlatmaya çalışmak : Bir vadi,muhteşem bir nehir ve yeşilin her tonu: KÖPRÜLÜ KANYON.. Ve elbette aksiyon,macera dolu doğa sporu :RAFTİNG ( Bir dahaki sefere mutlaka deneyeceğiz..Suyun sıcaklığı 10 dereceydi,açıkçası cesaret edemedik :)) Yukarıdaki köprünün en az 2000 yıllık olduğu,Romalılardan kaldığı belirtiliyor. Bir araba geçtiği zaman,bir insana yer kalmayacak kadar dar bir köprü.Ama araç trafiğine açık.. Konakladığımız motelin hemen önünden geçen nehirden bir görünüş: Motelden görüntüler: (Reklamı olsun değil mi? ) Moteldeki tembel arsız kedi (bütün gün güneşlendiği yerden asla kıpırdamadı,köpeklerle oynadığı zamanlar dışında..) minik oyunbaz köpekler, dört tane güvercin,sayısız kaz ve ördekler..Hepsi de birbiriyle arkadaş olmuşlar : Veee..Elbette ki yemekler..(İşte budur dediğimiz andı): MUHTEŞEM ASMA YAPRAĞINA SARILI ALABALIK.. Antalya'yı sadece "deniz,kum ve güneş" olarak görmek istemeyenlerin bilgisine sunulur.. Sevgiler :))))

1 yorum:

Adsız dedi ki...

koprulu kanyon cok guzel gercekten. manzara da muhtesem hava da, rafting de :)bot'un kayaya carpmasiyla, esimle ayni anda kendimizi nehirde bulduk, ölüyorum dediğim andı :) herseye ragmen cok cok guzel bır deneyimdi:)
elinize saglik..

Pinar