30 Ekim 2007 Salı

YEŞİL BURSA GRİ OLMUŞ !?

Fotoğraflı anlatım için bakınız : http://illede.blogcu.com/1721663/
Bursa'ya daha önce de çok kere gitmiştim.Eşimle birlikte gitmek çok daha zevkli oldu tabi...Çok soğuktu, hava hep griydi, hatta kar yağacak sandım..Zaten büyük ölçüde orada soğuk almış olmalıyım..
Neyse ,yeniden görmek güzeldi..Çekirge'yi gezmek, Heykel çevresinde yürümek, eski hanların ve çarşıların içinde gezmek, tarihi camilerde namaz kılmak,kestane şekeri almak,yolda yürürken en büyüğünden karyoka yemek.. hepsi çok güzeldi..
Çiçek Izgara ve İskender İskenderoğlu'nu atlamadık elbette.. Sanırım markalaşmak İskenderoğlu'nu birazcık bozmuş.. Eskiden kahveyi ikram ederlerdi,şimdi hesaba ekliyorlar..Olsun,keyifliydi..
Dönüş yolunu Ankara'ya uğrayarak uzattık elbette..Ablamı,eniştemi ve Mertciğiiimi görmek harikaydı.. Sonrası, sis, kar ve soğuk ile başbaşa bir dönüş yolculuğuydu..
Neden her zaman gitmek kolay,dönmek zor??? Bir yere giderken süper heyecanlı ve neşeli çıkıyoruz yola..Ya eve dönüş yolculuğu neden bu kadar zor oluyor? Gerçi evin kapısından girip de , eşyaları hole, kendimizi de yatağa attıp tavana gözlerimizi diktiğimizde; eve sağ salim dönebildiğimiz, bu kadar çok yer görebildiğimiz ve bundan zevk aldığımız için kendimizi çok şanslı ve de mutlu hissediyoruz...
Ülkemizde görmediğimiz bir Karadeniz bir de Doğu Anadolu kaldı.. Onlar da bir sonraki gezimizde inşallah.. Ama sanırım uzuuuun bir süre bir yere gitmeyeceğim :)))

Hiç yorum yok: